Finn de Koning
Jim de Koning

Finn de Koning, student

Finn is tweedejaarsstudent Psychologie aan Tilburg University en wil na zijn afstuderen in 2022 een master gaan volgen in het buitenland.

In het jaar 00 waren we bang voor een millenniumcrash of millenniumbug en uitval van computersystemen, maar alles ging goed! Wat gebeurde er nog meer in het jaar 2000?

Finn heeft een podcast van twintig minuten opgenomen met zijn vader Jim waarin hij vertelt hoe het is om in 2000 geboren te zijn en tot de Generatie Z te horen. Hoe hij opgroeide in Gerwen, hoe hij in het leven staat en welke belangrijke gebeurtenissen er in 2000 plaatsvonden.

Jim de Koning kwam in 1992 in de gemeente Nuenen wonen. Hij werkt bij de vreemdelingenpolitie Oost-Brabant in Eindhoven, was samensteller en presentator van Bureau Brabant, het opsporingsprogramma van Omroep Brabant. Tevens was hij politiewoordvoerder bij het programma Opsporing Verzocht.

In zijn vrije tijd is Jim edelfigurant bij de Nederlandse televisieserie Flikken Maastricht. Hij schreef het boek ‘Flikken Maastricht – Achter de Schermen’ en tekende het verhaal op van de politieman die moest schieten en als verdachte werd veroordeeld: ‘De zaak Ronald V.’ Het interview met Jim over het schrijven van dit boek is te zien op het YouTube kanaal van Lokale Omroep Nuenen.

Frank van Welie, vrijwillig fotograaf bij Lokale Omroep Nuenen maakte een portret van Finn voordat hij met zijn vader de podcast thuis opnam.