Ik ben …….

In spraakmakende interviews vertellen onze inwoners wie ze zijn, wat ze doen en waarom ze hier zo graag wonen en leven. Hun boeiende verhalen vind je hier. Wil je weten wie ze zijn? Lees dan gauw verder… Deze rubriek wordt natuurlijk aangevuld, want er zijn zoveel leuke en fascinerende mensen te vinden in onze dorpen!

Jesse Habraken, eerste prulleke

Het eerste steentje in de Prullekeshof op de Berg in Nuenen is van Jesse Habraken.
Hij is op de eerste dag van de 21e eeuw geboren, 1 januari 2000, als vrouw. Nu gaat hij door het leven als man. Zijn vader Jos heeft de naam op zijn steentje laten aanpassen en dit aan Jesse cadeau gegeven met Sinterklaas.

Meer weten

Paulus Schäfer, gypsy jazz gitarist

Fenomenaal zijn de opzwepende gitaarsolo’s van Gerwenaar Paulus Schäfer. Hij geeft de muziek van de legendarische Django Reinhardt een eigentijds jasje met behoud van de traditie. Zijn nieuwste project ‘The Five Great Guitars – Black Magic Woman – The music of Santana’ doet niet onder voor Django’s ‘Quintette du Hot Club de France’ uit 1934. Ultieme gypsy swing met alleen snaarinstrumenten. Zijn gitaar brengt Paulus overal. En de hele wereld weet hem in Gerwen te vinden voor gitaarlessen en optredens.

Meer weten

Julia Gevers, boerin

Bij het melkveebedrijf van de familie Gevers aan de Prinsenweier 18 in Nuenen staat sinds kort een huisje voor de melkstal waar je rauwe melk en verse eieren kunt kopen. Het is de eerste stap van boerendochter Julia richting haar eigen boerderijwinkel waar ze verse kaas, boter en andere lokale producten aan de man gaat brengen.

Meer weten

Marietje Vogels, kleurrijk inwoner

Wie kent haar niet? Fotograaf Elly van Maasakkers kent Marietje haar hele leven al en ziet haar iedere dag met haar boodschappentas op wielen voorbij komen in de Zuster Celinehof in Nuenen. Marietje is een gegeven, een icoon. Met haar spontane groet en gezellige babbel, bezorgt ze je een lach op je gezicht. Ze maakt je dag helemaal goed.

Meer weten

Gerard van Maasakkers, zanger

De populaire Brabantse zanger zag het levenslicht op 26 maart 1949. Zijn muzikale talent brak al op jonge leeftijd door. Hij zong in het kerkkoortje, had op kostschool al een bandje en kreeg op zijn 17e zijn eerste gitaar. Na zijn studies in de tuin- en bosbouw trad hij niet in de voetsporen van zijn vader (tuincentrum Marjolein). Zijn langspeelplaat in 1978 was meteen een succes en in 1980 koos Gerard voor de muziek. Het begin van een glansrijke zangcarrière in het dialect.

Meer weten

Bas Schuts, filmmaker

Bas realiseerde zijn droom en produceerde de comedyserie ‘Brammetje’, hij wilde altijd al een sitcom (situation comedy) maken. In zes afleveringen van een half uur volg je als kijker een vaste groep personages in een alledaagse omgeving. Door het toeval en de vreemde eigenschappen van de karakters ontstaan komische situaties, die heel herkenbaar zijn voor het publiek. En dat geeft een saamhorigheidsgevoel. De opnames zijn op diverse locaties in Nuenen gemaakt met hulp van veel vrijwilligers. Lokale Omroep Nuenen zendt de serie wekelijks uit op zaterdag.

Meer weten

Antonie de Rooij, ontwerper en kunstenaar

Antonie is een echte Nuenenaar, geboren en getogen. Zijn wieg stond in de Larikslaan 5. Twee bekende familielijnen komen in hem samen; de Rooij en van Abbe. Zijn moeder schilderde en zijn overgrootvader, Henri van Abbe, was sigarenfabrikant en kunstverzamelaar. Dankzij hem heeft Antonie de schilders Jan Sluijters, Kees van Dongen en Breitner als inspiratiebron ontdekt. Zijn tante Olly van Abbe, de oudste zus van zijn moeder en beeldhouwster, heeft het beeld gemaakt van Hertog Jan II van Brabant dat voor het gemeentehuis en tegenover het heemhuis staat aan de Papenvoort in Nuenen. Creativiteit is hem met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten, het bruiste thuis.

Meer weten

Karlijn van Kasteren, coach

Deze bevlogen inwoner stond op de omslag van maandblad ‘Zó Nuenen’ van oktober 2020. Karlijn woont sinds 2014 in Nederwetten, is voor het CDA actief in de dorpspolitiek en speelt trompet, eerst bij de ‘Wettertetters’ en sinds kort bij Drumfanfare Jong Leven. In haar praktijk Moms@work, geeft ze life-, loopbaan- en budgetcoaching, workshops en Reiki. En ze is bezig met de oprichting van maar liefst twee stichtingen: ‘Hart voor Nuenen’ en ‘Aphrodite’.

Meer weten

Finn de Koning, student

Finn is een van de zogenaamde 268 ‘millenniumkinderen’, geboren in het jaar 2000. Een steentje met zijn voornaam en geboortedag ligt in de Prullekeshof, een plantsoen in de vorm van een driehoek met een statige Koningslinde op het leuke dorpspleintje bij de lindeboom, de waterpomp en het monument van Vincent van Gogh.

Meer weten