De eerste tuin is

Park Festival Nuenen

3 – 4 – 5 – 6 juni

Pinksterweekend wordt bomvol muziekweekend
Vier dagen (live)muziek in het Park van Nuenen. Vier dagen gezellig feesten en genieten van een gevarieerd en gratis toegankelijk muzikaal spektakel. Voor iedereen, van klein tot groot, van jong tot ouder. Het Park Festival Nuenen zit bomvol muziek. Georganiseerd in het kader van Nuenen, Gerwen, Nederwetten 200.
Het Nuenense Park is altijd het middelpunt van het dorp maar tijdens dit Pinksterweekend is het kloppend hart al van veraf te horen, als vanaf een prachtig podium de muzikale klanken je tegemoetkomen.

PROGRAMMA

SILENT DISCO (voor JONGEREN) Vrijdagavond 3 juni

Op vrijdagavond van 20.00 tot 24.00 gaan de Nuenense jongeren los op de SILENT DISCO. Een DJ draait via koptelefoons de lekkerste hits. Lekker swingen in de buitenlucht. Koptelefoons zijn tot 21.00 uur te verkrijgen tegen betaling van een borgsom. Die is 20 euro contant en krijg je na afloopt terug.

Geen tiener meer? Ook dan ben je welkom, want er is wel muziek te horen….. van een heel ander kaliber! Kom en laat je verrassen terwijl je ziet hoe de jeugd geniet.

HIP IN HET PARK (voor KIDS) Zaterdagmiddag 4 juni

Ook aandacht voor de kids dit weekend. Zaterdagmiddag van 13.30 – 17.00 uur is het HIP IN HET PARK. Tijdens een superleuke kindermiddag is er een mini disco, een MEET & GREET met Anna en Elsa van Frozen en kunnen kids genieten van gratis frietjes en ranja. En, als klap op de vuurpijl, is er om 16.00 uur een live optreden van DE HIPPE GASTEN.
Er wordt een dansje ingestudeerd op hun vette hit ‘Koning van de dansvloer’.

80’s & 90’s LIVE Zaterdagavond 4 juni

Tijd voor een ouderwets feestje. De band Clear Out keert terug voor een eenmalig reünieoptreden! Geniet van lekkere live-muziek uit de jaren 80 en 90.
Deze deels Nuenense coverband (Coen van Dijk, Frank Reemers) was 20 jaar geleden zeer populair in de regio. Clear Out gaat anderhalf uur knallen met songs van o.a. Golden Earring, De Dijk, Anouk, Tina Turner en vele meer. Vanaf 22.00 uur.
Daarvoor al speelt CASTLE, ook met twee Nuenense leden (Hans Leijgraaf, Frank Linsen). Met hun POP- en SOULklassiekers staat de band garant voor een vet feest. Voeg er stijlvolle looks en geweldige instrument- en stembeheersing aan toe en de avond kan niet meer stuk. Stijlvol swingen op hits uit de vorige eeuw. Aanvang 20.30 uur.

BLUES’M Festival Zondag 5 juni

Het is niet meer weg te denken. Het Blues festival Blues’M op eerste Pinksterdag! Deze zondagmiddag staan tussen 14.00 en 19.00 uur vier top bands op het podium die ieder een uur spelen. Wieg, swing en zing mee met de JPK Band — Fat Harry & the Fuzzy Licks — Mojo Hand — Sugar Queen & the Straight Bluesband (USA/NL).

De Vrienden van Nuenen live Maandag 6 juni

De ‘Vrienden van Amstel Live’ kent iedereen en dát gaan we nou precies ook in Nuenen doen!
Van 14.30 tot 18.00 uur treden tal van Nuenense vocalisten op met een geweldige live band. Solo maar ook in verrassende samenstellingen.
De topartiesten en supertalenten zijn: Paula Snoeren, Bart de Win, Wouter van Aert, Novi Dijk, Bart de Rooij, Jill Verhallen, Anouk Scheepens, Bas Brokken, Marion Melvis en Chanty de Louw. Een middag genieten voor iedereen en met het hele gezin van een gevarieerd muziekprogramma. Zorg dat jij erbij bent met je vrienden!

Al deze dagen staan de wagens van Bavaria paraat en kunnen lekkere hapjes worden gekocht bij verschillende foodtrucks.