Bas Schuts, de maker van de comedyserie ‘Brammetje’

Echt heel knap, Bas heeft alles zelf gedaan; schrijven, filmen, monteren, productie, sponsorwerving en promotie. Hij werkt al acht jaar bij Lokale Omroep Nuenen en is oproepkracht bij Studio040. Daarnaast heeft dit aanstormend talent van 23 jaar sinds 1 juli 2018 zijn eigen bedrijf: 84S videoproducties. De cijfers spreek je los uit en met wat verbeelding kun je in 84S zijn voornaam herkennen. Bas heeft de opleiding Camera en Montage gevolgd bij het Cameracollege in Bergen op Zoom. “Schrijven doe ik al heel lang”, vertelt deze enthousiaste filmproducent, die vanaf 2000 in Gerwen woont. “Op een gegeven moment had ik zes afleveringen klaar.

Stap voor stap ben ik begonnen met het vormgeven van mijn concept en het waarborgen van continuïteit. Ik had een idee, maar er was nog niets. Ik ben met mijn verhaal op mensen afgestapt en ze hebben me geloofd en vertrouwen gegeven. Iedereen heeft vrijwillig meegedaan. Ik ben blij en dankbaar dat ze dat hebben gedaan. Zo kwam een eerste draaidag tot stand bij een bedrijf in Eindhoven op 6 juli 2019 en volgden er geleidelijk steeds meer. Ik kon de ene scène na de andere afstrepen van mijn planning”, lacht Bas. “Ik heb toneelvereniging De Lindespelers bij m’n plannen betrokken en ze werkten enthousiast mee. Al met al ben ik 1,5 jaar met deze productie bezig geweest.”

Decor

Bas heeft veertig opnamedagen gedraaid, waarvan 19 dagen in het decor en alle overige op locatie. Dat zijn herkenbare plekken in Nuenen met ‘Het Steenen Huys’ als hoofdlocatie. Daarnaast is er gefilmd in een huis in Nuenen en in Valkenswaard. “De reden dat ik een decor heb laten bouwen, is dat ik niet afhankelijk wilde zijn van de beschikbaarheid van een appartement en zelf een goede basis wilde leggen. Met hulp van diverse mensen is het decor opgebouwd in een loods op Eeneind met drie verschillende interieurs. Ik heb zelf veel geschilderd en de meubels en andere spullen heb ik bij kringloopwarenhuis ‘Het Goed’ gehaald”, vertelt Bas.

Uitzending door Lokale Omroep Nuenen

Via deze kanalen: Ziggo digitaal (kanaal 36): met CI+ module kanaal 334, KPN: kanaal 1436 en T-Mobile: kanaal 791. Je kunt de serie ook live kijken via de website: www.omroepnuenen.nl of via live streaming op de LON app.

Aflevering 4 zaterdag 16 januari, aflevering 5 zaterdag 23 januari en aflevering 6 zaterdag 30 januari 12.00, 15.00, 18.00 en 21.00 uur Jong en oud hebben aan de productie meegewerkt, van een baby van een paar maanden tot Bas’ oma van 91. De cast v.l.n.r.: Nina Welten als Bo Speksnijder (overbuurvrouw), Karien Slegers als Barbara ter Ham (moeder), Bas Schuts als Bram, Peter Dirne als Gerard ter Ham (vader), Tineke van Boxtel als Tilly ter Ham (oma) en Thijs van den Berg als Gijs ter Ham (broer).

Castfoto: Bart Verkuijlen, LAV Fotografie.