Maarten Houben

14. Maarten Houben (2012 – heden)

Zijn DNA

“Onze gemeente heeft veel vrijwilligers die zich enorm inspannen om iets voor de gemeenschap te doen en dat maakt Nuenen, Gerwen en Nederwetten heel mooi. Dat is ons DNA”, vertelt onze burgemeester. “Mijn DNA is mijn energie, ik laat deze vooral ten gunste komen van onze wethouders, ambtenaren, dorpsraden en inwoners. Van het laten presteren van anderen. Daar word ik gelukkig van. Ik heb een rol achter de schermen. Mijn toegevoegde waarde zit in mensen enthousiast maken en bij elkaar brengen. Ik ben bereikbaar en benaderbaar en maak altijd tijd.”

“Wanneer moet je er als burgemeester staan? Dat is een constante afweging” vervolgt Maarten. “Aan het begin van de coronacrisis heb ik een brief in de lokale kranten geplaatst. Nu steek ik energie in gerichte communicatie naar (kleine groepen) mensen. Ik ben veel in het dorp, fiets en stap af, ik luister en praat. Maar ik schrijf geen blogs en vind niet van alles, zoals andere burgemeesters. Ik bied een luisterend oor en nodig uit. Ik heb begrip voor de onzekerheid die er leeft. Ondanks deze situatie zie ik veel leuke dingen om me heen, zoals kleine clubjes mensen met creatieve ideeën. Ik ben trots op onze gemeenschapszin.”

Biografie

Maarten Joseph Houben werd in 1970 geboren in Eindhoven. Hij studeerde commerciële economie en deed een MBA opleiding aan de Webster University in Leiden. Hij was ondernemer in de IT en zorg, consultant bij Berenschot en hoofddocent strategische marketing aan Fontys Hogescholen.
In 2006 werd Houben gekozen in de gemeenteraad van Eindhoven voor het CDA. Hij was sinds 2010 fractievoorzitter, vicevoorzitter van de gemeenteraad, commissievoorzitter en lid van de raadsenquêtecommissie.

Maarten Houben is sinds 2 februari 2012 burgemeester van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Maarten Houben is de 14e burgemeester sinds de vorming van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten per 1 januari 1821. Hij is de opvolger van Willem Ligtvoet.